Stigle sadnce, mašine će naredne nedjelje


21.05.2023.Nabavljene su sadnice masline, posredstvom Društva, uz podršku Opštine Kotor. Članovi Društva iz ove opštine, mogu ih preuzeti po cijeni od 3 € u kancelariji u Radanovićima. Prvenstvo imaju upisani u spisak korisnika. Mašine za održavanje maslinjaka, iz iste podrške, očekujemo naredne sedmice.
Sve informacije možete dobiti u kancelariji Društva (tel. 067 201 732).
Na konkursu Opštine Kotor za podršku razvoju maslinarastva za 2023.godinu, Društvo je dobilo ukupno 7500 € z nabavku sadnica masline i mašina za održavanje maslinjaka.
Nabavljeno je 710 sadnica masline i 13 mašina (4 kosilice FS 350; 3 kosilice FS 460; 3 motorne pile MS 180; 1 kosilica ES 250; 2 rezača za visoke grane, marke STIHL). 
Sadnice su dopremljene i članovi ih mogu preuzeti u kancelariji Društva u Radanovićima. Naredne sedmice očekujemo i dopremanje mašina. 
Pozivamo sve članove, upisane u spisak za raspodjelu da se jave Vesni Đukić (067 201 732). 
Napomena: opredijeljena sredstva nisu mogla zadovoljiti iskazanu potrebu za mašinama pa će u raspodjeli učestvovati članovi koji su se prvi prijavili. Ostali (ako i dalje budu zainteresovani), biće upisani u spisak za slijedeći poziv Opštine.
Članovi iz opštine Tivat, mogli su da ostvare ovo pravo na subvencionirane sadnice i mašine nabavljene posredstvom Društva tako, što bi Društvu platili nabavnu cijenu, a onda, podnijeli zahtjev Opštini Tivat za refundiranje dijela sredstava iz podrške za navedene artikle, kako stoji u pozivu Opštine Tivat za dodjelu sredstava podrške maslinarima.

V.Đ.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo